Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Τι είναι η βουβωνοκήλη και πως αντιμετωπίζεται

Η πιο συχνή χειρουργική πάθηση, την οποία όλοι γνωρίζουν, είναι η κήλη. Με τον όρο κήλη εννοείται η προβολή ενός ενδοκοιλιακού σπλάχνου ή συνήθως τμήματος του διαμέσου ενός παθολογικού ή φυσιολογικού στομίου....




Οι βουβωνοκήλες είναι οι κήλες που αναπτύσσονται στη βουβωνική περιοχή και αποτελούν το 75-85% του συνόλου των κηλών. Η πιθανότητα ανάπτυξης βουβωνοκήλης ενός άνδρα κατά τη διάρκεια της ζωής του είναι 27%, ενώ μίας γυναίκας περίπου 3%.Οι βουβωνοκήλες διακρίνονται σε ευθείες και σε λοξές αναλόγως της πορείας και της θέσης του σάκου σε σχέση με τα ανατομικά στοιχεία της περιοχής. Διακρίνονται επίσης, όπως όλες οι κήλες, σε απλές ή ανατασσόμενες όταν το περιεχόμενο μπορεί να επιστρέψει στην κοιλιά, σε μη ανατασσόμενες οι οποίες προβάλουν μόνιμα, σεαποφραγμένεςόταν περιέχουν έντερο που έχει αποφραχθεί, και τέλος σεπεριεσφιγμένεςδηλαδή είναιμη ανατασσόμενες κήλεςστις οποίες αιμάτωση του περιεχόμενου οργάνου έχει επηρεαστεί.
            Διάφοροι παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί για τη δημιουργία των κηλών. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η συγγενή προδιάθεση, οι διαταραχές στη σύνθεση του κολλαγόνου, και η αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης, όπως στην παχυσαρκία, το χρόνιο και έντονο βήχα, τη δυσκοιλιότητα, την υπερτροφία του προστάτη, τις πολλές και δύσκολες εγκυμοσύνες, τον ασκίτη και τέλος την βαριά σωματική άσκηση ή εργασία.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο:

https://www.citydoctors.gr/blog/post/1414/%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%B2%CF%89%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%AE%CE%BB%CE%B7