Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αναίμακτη και Ανώδυνη Θεραπεία Κύστης Κόκκυγα με Λέιζερ

Η κύστη κόκκυγα ή τριχοφωλεϊκό συρίγγιο, αποτελεί μία από τις συνηθισμένες παθήσεις. Αναπτύσσεται στον υποδόριο ιστό της ιεροκοκκυγικής περιοχής, και θεωρείται ότι δημιουργείται από τη διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα.Η πάθηση αυτή είναι συχνότερη στους άνδρες ασθενείς ενώ ηλικία παρουσιάζεται συνηθέστερα σε ηλικίες 15-40 ετών.

Κατά καιρούς έχουν συσχετιστεί αιτιολογικά διάφορες καταστάσεις, όπως η δράση διαφόρων ορμονών, η έντονη τριχοφυία, η μηχανική τριβή των παρακείμενων ιστών και η φλεγμονή. Άλλοι παράγοντες οι οποίοι είναι δυνατό να σχετίζονται με την εμφάνιση της νόσου είναι η ασχολία, το οικογενειακό περιβάλλον και η παχυσαρκία.


Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ανάπτυξη της νέας γενιάς χειρουργικών lasers κατέστη δυνατή η ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη και αναίμακτη αντιμετώπιση των περιεδρικών συρριγίων  και της κύστης κόκκυγα, η οποία όπως προαναφέρθηκε θεωρείται και αυτή είδος συριγγίου. Έτσι μπορούμε πλέον να μιλάμε για οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγα και των υποτροπών αυτής, με μία εντελώς καινούργια ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση laser

Με τη χρήση του laser επιτυγχάνεται με φωτοθερμική διαδικασία και χωρίς αφαίρεση (κόψιμο) ιστού την επιτυχή αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα, αφού αφαιρεθούν οι τρίχες που περιέχονται στην κύστη. Ο καθαρισμός είναι σχετικά απλή διαδικασία και σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί ενδοσκοπικός έλεγχος με πολύ λεπτή κάμερα για τη διασφάλιση της καθαρότητας της κύστης.
Για την τεχνική χρησιμοποιείται ένα εξελιγμένο τελευταίας γενιάς χειρουργικό λέιζερ μήκους κύματος 98nm ή 1470nm σε συνδυασμό με ειδικές ίνες εκπομπής της ενέργειας. Ο ειδικός σχεδιασμός των ινών αυτών επιτρέπει και διασφαλίζει την ομοιόμορφη και ασφαλή εφαρμογή της ακτινοβολίας στο εσωτερικό της κύστεως, κυκλοτερώς αφού επιτρέπει τη διάχυση της δέσμης του λέιζερ σε 360ο. Η εφαρμογή της ακτινοβολίας στο εσωτερικό της κύστης έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του τοιχώματος, το οποίο ρικνώνεται και ουλοποιείται, χωρίς αιμορραγία, πόνο και χωρίς την ανάγκη αλλαγών.




Μάθετε περισσότερα
www.filippou-surgery.gr
www.χειρουργος.gr