Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή - Χολολιθίαση

Οριστική και ανώδυνη θεραπεία με λαπαροσκόπηση. Την τεχνική που υπόσχεται λιγότερο πόνο, μικρότερο κίνδυνο περιεγχειρητικών λοιμώξεων, γρηγορότερη αποκατάσταση και άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες !
Τι είναι η χολολιθίαση
Οι πέτρες στη χολή (χολολιθίαση) είναι η παθολογική κατάσταση δημιουργίας λίθων μέσα στην
χοληδόχο κύστη. Η χολή είναι ένα πεπτικό υγρό που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην πέψη των τροφών και ιδιαίτερα των λιπών, ρέει από το ήπαρ (όπου και παράγεται) προς το έντερο διαμέσου ενός πόρου (αυλού), του χοληδόχου πόρου. Μετά τη λήψη τροφής η χοληδόχος κύστη συσπάται και απελευθερώνει τη χολή στο έντερο.
Πως καταλαβαίνουμε τις πέτρες στη χοληδόχο κύστη;
Η χολολιθίαση μπορεί να είναι ασυμπτωματική ή να συνοδεύεται από διάφορα συμπτώματα όπως πόνο στο στομάχι και την άνω κοιλιά, συχνά φουσκώματα μετά το φαγητό, καούρες, ναυτία, ρεψίματα, πικρό στόμα, τάση για έμετο μετά από ένα βαρύ γεύμα, πυρετό, ίκτερο και πόνο (κολικούς).
Τι προκαλεί τη δημιουργία λίθων στη χοληδόχο κύστη;
Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για τη δημιουργία χολολιθίασης είναι αρκετοί. Οι κυριότεροι από αυτούς είναι η ηλικία (η χολολιθίαση συναντάται περισσότερο σε άτομα προχωρημένης ηλικίας), το φύλο (οι γυναίκες εμφανίζουν συχνότερα πέτρες στη χολή), η παχυσαρκία, οι αιμολυτικές αναιμίες και ο ίκτερος, η εγκυμοσύνη, διάφορες νόσοι του εντέρου και οι κακές διατροφικές συνήθειες (και πιο συγκεκριμένα δίαιτα πλούσια σε θερμίδες, λίπη και χοληστερόλη)
- See more at:

 http://parianostypos.gr/index.php/ellada/ellada-koinonia/item/19009-petres-sti-xoli-oristiki-kai-anodyni-therapeia-me-laparoskopisi#sthash.uRXzxiCN.dpuf