Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Τεχνική HeLP (Hemorhoid Laser Procedure)

     Η τεχνική HeLP (Hemorhoid Laser Procedure) αποτελεί μία πραγματική επανάσταση στη θεραπεία των αιμορροΐδων. Ενδείκνυται για τη θεραπεία αιμορροΐδων 2ου και 3ου βαθμού, και πραγματοποιείται με τη χρήση υπερσύγχρονου χειρουργικού Laser
τελευταίας γενιάς, υπό την καθοδήγηση υπερήχων μέσω ειδικά σχεδιασμένου πρωκτοσκοπίου Η μέθοδος είναι απλή, αναίμακτη και δεν πραγματοποιείται αφαίρεση ή εκτομή ιστού αλλά μόνο καταστροφή των αγγείων με φωτοπηξία.

Η μέθοδος είναι εξαιρετικά απλή. Εισάγεται το ειδικό πρωκτοσκόπιο, με τη χρήση των υπερήχων εντοπίζεται το αγγείο και ο αιμορροϊδικός όζος και στη συνέχεια ασκείται ενέργεια από τη συσκευή laser με αποτέλεσμα ο όζος να συρρικνωθεί και το αγγείο να καταστραφεί φωτοδυναμικά. Στη συνέχεια η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρις ότου καταστραφούν όλοι οι αιμορροϊδικοί όζο. Στην περιοχή του όζου που καταστράφηκε από τη δράση του laser δημιουργείται μία ουλή η οποία καθηλώνει το βλεννογόνο στο τοίχωμα εμποδίζοντας από υποτροπές ή πρόπτωση.
Το τελικό αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται την πρώτη κιόλας εβδομάδα, ενώ η συρρίκνωση των όζων συνεχίζεται για αρκετό καιρό.Η τεχνικής HeLP παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα:
είναι αναίμακτη
μπορεί να γίνει με τοπική ή και καθόλου αναισθησία
δεν απαιτείται νοσηλεία
παρουσιάζει ελάχιστες πιθανότητες επιπλοκών
παρουσιάζει εξαιρετικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα
μικρή πιθανότητα υποτροπής
διαρκεί πολύ λίγο (10-15 λεπτά)
επιτρέπει την άμεση επιστροφή του ασθενή στο σπίτι του μετά τη θεραπεία
και την άμεση επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες
μεταξύ των ασθενών είναι η πιο δημοφιλής
είναι η πιο καλά ανεκτή μέθοδος.