Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης της Αιμορροϊδοπάθειας στο ιατρείο


Η αλματώδης εξέλιξη στο τομέα της ιατρικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη σύγχρονων τεχνικών για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδικής νόσου, όπως η τεχνική κατά Longo, η τεχνική HAL (απολίνωση με υπερήχους) και η θεραπεία με Laser (CO2 ή diode).
Οι μέθοδοι αυτές είναι απλές, εύκολες, ασφαλείς, αναίμακτες και συνοδεύονται από πολύ καλά αποτελέσματα, λιγότερο πόνο και αποδεκτό κόστος.
         Στη συνέχεια παραθέτουμε τις πιο γνωστές χειρουργικές και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για την θεραπεία των αιμορροΐδων τις οποίες πραγματοποιούμε με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα.
Η επιλογή της καταλληλότερης μεθόδου εξαρτάται από το πρόβλημα του ασθενούς, το κόστος, τον βαθμό της αιμορροϊδοπάθειας και τα συνοδά προβλήματα. Ακριβώς επειδή για τους λόγους αυτούς μπορεί να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή δεν προτείνουμε μία συγκεκριμένη μέθοδο αλλά την καλύτερη και την πιο ενδεδειγμένη για τον κάθε ασθενή.

Περίδεση με Ελαστικούς Δακτυλίους (Banding)
Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ασθενείς είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις και ειδικά όταν η αιμορροϊδοπάθεια είναι αρχόμενη, τότε μπορεί πολύ εύκολα να λύσουν το πρόβλημά τους με διατροφικές προσαρμογές και απολίνωση των αιμορροΐδων με ελαστικούς δακτυλίους. Είναι μία εξαιρετική μέθοδος για αιμορροϊδοπάθεια 1ου και 2ου βαθμού. Τα βασικά χαρακτηριστικά της μεθόδου είναι:
1) Η περίδεση γίνεται στο ιατρείο και όχι στο χειρουργείο.
2) Δεν απαιτείται ούτε καν τοπική αναισθησία.
3) Δεν πονά καθόλου.
4) Είναι η φτηνότερη από όλες τις μεθόδους.
5) Για τις αιμορροΐδες που εφαρμόζεται έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.
6) Γιατί είναι ασφαλής, δοκιμασμένη μέθοδος που την εφαρμόζουν σε μεγάλα  πρωκτολογικά ιατρεία παγκοσμίως.
7) Εφόσον χρειάζεται εύκολα επαναλαμβάνεται χωρίς κόπο και πρόβλημα.